De Stem van Bosch, workshops voor amateurzangers

Gepost door: Internationaal Vocalisten Concours ()

Datum: 01 juni 2014 22:18

De Stem van Bosch - Workshops voor amateurzangers

Op 30 augustus organiseert het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) als opmaat voor de 50ste editie van het Concours dat van 4 t/m 14 september 2014 zal plaatsvinden in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch, samen met de Stichting Jheronimus Bosch 500 een dag speciaal voor amateurzangers (solisten). Het IVC wil met deze dag een brug slaan tussen de werelden van professionele zangers en amateurs.

IVC – JB500 DAG VOOR AMATEURZANGERS

Evenement: Een dag met workshops voor amateur opera- en musical zangers . Amateurzangers krijgen de gelegenheid zich te laten horen aan professionals tijdens een workshop.

Wanneer: Zaterdag 30 augustus van 10.30 – 19.00 uur

Voor wie: Voor iedereen die graag zingt of het nu solistisch is of in een koor of bij een operettevereniging. Leeftijd vanaf 18 jaar.

Waar: In alle zalen van het Theater aan de Parade

Masters: Ernst-Daniël Smid, Maaike Widdershoven, Francis van Broekhuizen en Henk Poort zullen opera- en musical tips geven aan de zangers. Ze worden terzijde gestaan door pianisten

Inschrijving: Er zijn geen inschrijvingskosten voor deelnemers. Inschrijving sluit 30 juli 2014.

Publiek: Alle workshops en de slotpresentatie zijn toegankelijk voor publiek, entreeprijs € 5, studenten € 2,50

Programma: Er kunnen ca. 45 zangers actief deelnemen in de workshops. Elke master/docent geeft 3-4 workshops van ruim 1 uur. Actieve deelnemers per klas: 3-4. Er is een aftrap om half elf en een afsluiting met presentatie rond half vijf. De presentatie heeft het karakter van het befaamde TV programma Una Voce Particolare. Uit elke workshop wordt iemand gekozen voor deze presentatie. Na afloop prijsuitreiking en nazit.

Repertoire: De deelnemers kunnen twee of drie stukken voorbereiden naar keuze uit opera- of musical repertoire.

Prijzen: Er zijn prijzen te winnen! Een hoofdprijs van € 350 voor Opera en voor Musical, een tweede prijs van € 150 voor elke categorie en als derde prijs voor beide categorieën: een passe-partout voor het 50ste IVC. Elke deelnemer krijgt een JB500/IVC-oorkonde. Daarnaast biedt het IVC alle deelnemers kortingen op toegangsprijzen voor de masterclasses tijdens het 50ste IVC dat wordt gehouden van 4 – 14 september 2014 en de Elly Ameling Liedcursus op 4 en 5 oktober 2014. Ook het publiek kan een prijswinnaar kiezen. De dag voor amateurzangers zal worden afgesloten met een nazit voor deelnemers, masters, fondsgevers, sponsoren en gasten van het IVC en JB500.

Komt allen en stem in met het IVC en JB500!

Aanmelden: Aanmelden kan door email te sturen naar info@ivc.nu met daarin de volgende gegevens.

Aanmelding De Stem van Bosch

• Naam

• Adres

• Postcode

• Woonplaats

• Telefoonnummer

• E-mailadres

• Naam en plaats koor, musicalvereniging etc. (wanneer van toepassing)

• Categorie: 0 musical | 0 opera/operette

Titels te zingen werken:

1.

2.

3. (optioneel)