Internationale sterren in een avond vol romantische opera

Rafael Vázquez Sanchís, Tenor en Anke van der Kooij, Sopraan, geven op vrijdag 6 juli een concert. In samenwerking met operagezelschap YOnh zullen de internationale zangers een gevarieerd programma verzorgen met aria’s uit onder andere Norma (Bellini), La Traviata (Verdi) en Nabucco (Verdi), met aan piano: Jorrit van den Ham. De uitvoering vindt plaats in het trefpunt in Alkmaar en zal aanvangen om 20.00 uur. Tickets worden vanaf 19.30 uur verkocht aan de deur en zijn te koop in de voorverkoop via onderstaand telefoonnummer.

Als u zin heeft in een fijne avond gevuld met prachtige operamuziek uit het Romantische genre, zult u blij verrast worden door Rafael en Anke. Beide zangers zullen op gepassioneerde wijze prachtige aria’s zingen. Hierbij worden ze ondersteund door het operagezelschap YOnh dat in de afgelopen twee jaar al vele mensen heeft kunnen raken met haar samenzang.

Rafael Vázquez Sanchís, Spinto Tenor

De Spaanse tenor studeerde opera aan de ‘Guildhall School of Music in Londen en in de Vlaamse Opera Young Artists Program Studio’. In zijn hele carrière als tenor zanger heeft hij meerdere malen grote rollen vertolkt zoals Manrico uit ‘Il Trovatore’ voor de Burry Port Opera in Wales; Duca in ‘Rigoletto’ voor het Clonter Operahuis in Groot Brittannië; Macduff in ‘Macbeth’ in Bergen, Noorwegen en Malcolm in ‘MacBeth’ in het Concertgebouw Amsterdam.

Anke van der Kooij

Deze Nederlandse Lyrische Sopraan studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze in mei 2005 afstudeerde. Ze zong in vele projecten in oratorium en opera. Zo vertolkte ze onder andere de rollen van Adalgisa in ‘Norma’ en Dido in ‘Dido and Aeneas’. Recentelijk speelde zij onder andere Amina in ‘La Sonnambula ‘, Fenena in ‘Nabucco’ en Michaela in ‘Carmen. In het oratoriumrepertoire zong ze o.a. de sopraansoli in ‘het Requiem van Fauré’, ‘het Requiem van Hans Jansen’ (ook verkrijgbaar op CD) en ‘the Mirror of Perfection’ van Blackford. Tevens zong zij de Wesendonck Lieder met orkest, en vele operarecitals en concerten.

Over YOnh

YOnh is in de lente van 2011 begonnen met het repeteren van aria's, duetten, ensembles en koorstukken. Recentelijk hebben zij op de Hoornse Stadsfeesten gezongen en ook voerden zij ‘Zigeunerleven’ uit: een samengestelde opera met veel bekende aria’s, duetten, terzetten en koorwerken uit bekende opera’s. In het voorjaar van 2013 zal YOnh de opera La Traviata van Verdi vertolken met ondersteuning van professionele zangers. Het operagezelschap staat onder leiding van dirigente Anke van der Kooij.

Romantisch opera concert

Locatie: Het trefpunt, Alkmaar

Adres: Louise de Colignystraat 20

Aanvang: 20:00

Zaal open: 19.30

Toegang aan de deur: €16,50

In voorverkoop: € 15,00 via Wytske Bijlsma (06-17399720) of een van de deelnemers.

Voor meer informatie: kijk op www.yonh.nl