ALMERE - In een stad als Almere mag een operakoor niet ontbreken. Vanuit die gedachte start binnenkort het Operakoor Almere.

Uitgangspunt voor de initiatiefnemers is om een operakoor te formeren. Leden kunnen uit volle borst (leren) zingen om het publiek een overweldigende muzikale belevenis te bieden. Naast eigen concerten zullen er samenwerkingsverbanden worden gezocht om tijdens evenementen en concerten of projecten op te kunnen treden en mooie, bekende operakoren ten gehore te kunnen brengen.

Als (aspirant) lid hoeft men niet persé noten te kunnen lezen of geoefend koorzanger te zijn. Wél moeten de leden bereid zijn om thuis te repeteren met behulp van repetitiebandjes, zodat de repetities optimaal benut kunnen worden om met elkaar muziek te maken. Om snel tot goede prestaties te komen zal er intensief gerepeteerd worden, maar uiteraard wordt de donderdagavond ook een gezellige repetitieavond. De klassieke manier van zingen draagt bij tot een goede ontwikkeling van de zangstem en zingen in meerstemmigheid (sopranen, alten, tenoren, bassen) bevordert de muzikaliteit.

Repetities: op donderdagavonden van 20.00 tot 22.15 uur

Locatie: Buurtcentrum Forum, Haasweg 11 in Almere Buiten

Data voor open repetities: 29 maart en 5 april.

Operakoor Almere hoopt met minimaal 40 leden te starten. Leeftijd is onbelangrijk; Een evenwichtige verdeling tussen de stemgroepen echter wel. Het streven is om financieel onafhankelijk te kunnen functioneren. De contributie bedraagt 25 euro per maand. Voor studenten/scholieren 12,50 euro. Een aanmeldingsformulier vind je op de website. Telefonisch of per email aanmelden mag ook.

Nadere informatie is te verkrijgen via operakooralmere@hotmail.nl of www.operakooralmere.weblog.nl.