El Barbarillo de Lavapiés (De Barbier van Madrid) is een temperamentvolle Zarzuela (Spaanse volksopera), in de geestige Nederlandse vertaling van Joop Fransen, met Thaliakoor, uitstekende solisten en het Zaans Opera & Operette Orkest. Te zien in het Zuider Amstel Kanaal Theater op zondag 25 en zaterdag 31 maart en op zondag 1 april.

Ga naar de Thalia website

EEN VROLIJK VERHAAL

Geweldige Spaanse muziek kunt u mee beleven in de zarzuela “El Barberillo de Lavapies” van Francisco Asenjo Barbieri. Thalia brengt dit vrolijke verhaal, in Nederlandse vertaling, over de kapper Lamperilla, die de strijd aanbindt met een projectontwikkelaar; José Costa del Sol.

Geholpen door cultuurminnende medestanders weet hij te voorkomen dat een groot deel van de wijk Lavapies in Madrid tegen de grond gaat om er lelijke nieuwbouw voor terug te plaatsen. Een jaloerse toreador, een naaister, een Mecenas en de Geheime Garde zorgen verder voor de nodige verwikkelingen. Natuurlijk wint de cultuur het van de botte bijl.. Laten we hopen dat dit ook in deze tijd het geval zal zijn!

SPEELDATA

Zondag 25 maart | 14.00u | Theater Zuider Amstelkanaal

Zaterdag 31 maart | 20.00u | Theater Zuider Amstelkanaal

Zondag 01 april | 14.00u | Theater Zuider Amstelkanaal

RESERVEREN

telefonisch 0299-660254

per e-mail, zie: www.thalia-amsterdam.nl

Toegangsprijs: € 22,50

Korting met CJP, 65+, Studenten, Stadspas: € 5,-

Korting kinderen en jongeren tot 18 jaar: € 11,25

KORTING MET DE MAART BON AMSTERDAMSE STADSPAS: € 11,50

De Zarzuela (De Spaanse Volksopera)

Deze ontstond rond 1650, als tegenhanger voor de Italiaanse en Franse opera’s die in de mode waren. Zang en dans worden afgewisseld met dialogen. Deze zarzuela past geheel in de tijdgeest: Hervé en Offenbach combineerden in Parijs opéra bouffe, opéra comique met vaudeville, Barbieri deed iets vergelijkbaars in Madrid. Hoewel hij voor de serieuze rollen vaak gebruik maakt van Franse en Italiaanse stijl, overheerst het Spaanse karakter en het gebruik van volksmuziek.