De Bredase Opera zingt het Requiem van Verdi

Na de succesvolle uitvoering van de opera Rienzi van Wagner gaat de Bredase Opera opnieuw een grote uitdaging aan. In samenwerking met de Tilburgse operagezelschappen Belcanto en Souvenir zal het magnifieke Messa da Requiem van Guiseppe Verdi uitgevoerd worden.

Het Requiem van Verdi is een muzikale toonzetting van de rooms-katholieke begrafenismis. Door het hele werk gebruikt hij krachtige ritmes, sublieme melodieën en dramatische contrasten om de krachtige gevoelens die de tekst opwekt uit te drukken. In zijn Requiem verenigt Verdi het beste uit twee werelden met elkaar: het plechtige van een kerkdienst en de dramatiek van een opera. Het stuk is juist daarom bij uitstek geschikt voor de Bredase Opera.

Onder de artistieke leiding van dirigent Lex Wiersma zullen het koor van 140 zangers en zangeressen, de bekende solisten Waldin Roes (sopraan), Alexandra d’ Espinoza (mezzosopraan), Sebastiaan Brouwer (tenor) en Peter van Hoesel (bas) alsmede het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest u een onvergetelijke avond bezorgen.

vrijdag 27 januari 2012

Chassé Theater Breda

www.bredaseopera.nl

http://www.chasse.nl/theater/detail/12870/Bredase-Opera-Requiem-van-Verdi

boekingskantoor@chasse.nl