Zingen in Klooster Springiersbach van 18 – 25 juli 2010

In het gebied van de Moezelwijnen in Duitsland ligt idyllisch het Karmelitenklooster Springiersbach.

Lokatie

In deze prachtige omgeving geven de internationaal bekende operazangeres Wiebke Göetjes, - zij zong o.a. hoofdrollen in de operahuizen Stuttgart, Praag, Kassel - en de ervaren operacoach/repetitor Gilbert den Broeder, - repetitor van het Concertgebouw Amsterdam en pianist van het programma Una Voce Particulare -, een zangworkshop voor gevorderde amateurzangers en beginnende profs.

Iedereen werkt individueel op zijn/haar eigen nivo aan operastukken en/of rol naar keuze, en samen wordt muzikaal en scenisch gewerkt aan scenes uit bekende opera’s. De stukken waar samen aan gewerkt wordt worden uiterlijk 4 weken voor de workshop begint bekend gemaakt, het hangt af van de stemtypes van de deelnemers. De deelnemers worden geacht de toegewezen stukken uit het hoofd te kennen bij aankomst, zodat vanaf de eerste dag scenisch kan worden gewerkt. Repertoire wensen van deelnemers worden zo mogelijk gerespekteerd.

De ochtenden wordt individueel gewerkt aan stukken met Wiebke of Gilbert, de middagen wordt met de groep aan de scenes gewerkt.

De avonden zijn vrij voor spontane invulling. Desgewenst kunnen extra privé lessen los van de workshop worden ingepland.

Het tarief voor deze lessen is 50,00 per uur.

De week wordt zaterdagavond afgesloten met een presentatie voor publiek.

Kosten voor de workshop zijn:

299,00 bij aktieve deelname

80,00 als toeschouwer of 15,00 per dag

Kosten voor overnachtingen:

294,00 per persoon in 1 persoonskamer (incl.alle maaltijden)

270,00 per persoon in 2 persoonskamer

Uiteraard is dit niet verplicht, je kunt ook zelf ergens overnachtingen regelen, er zijn campings en B&B genoeg in de buurt.

Reiskosten:

Zijn voor eigen rekening.

Springiersbach is met de trein bereikbaar tot Bullay of via Wittlich, je wordt dan van het station opgehaald.

Met de auto ca. 5 uur vanaf Amsterdam. Carpoolen laat zich waarschijnlijk wel organiseren.

De overnachtingen: gebaseerd op 6 x 49,00 pp/per nacht op basis van volpension in Klooster Springiersbach.

Alle kamers zijn 1 persoons kamers, zijn helemaal nieuw en hebben een eigen badkamer en toilet.

Er zijn mogelijk ook enkele 2 persoonskamers beschikbaar, de prijs is dan 45,00 euro pp/per nacht op basis van volpension.

Volpension: de paters van het Klooster bereiden voor ons ontbijt, lunch, diner en zorgen voor koffie, koek en andere versnaperingen.

In de direkte omgeving van het Klooster zijn geen restaurants, de dichtstbijzijnde restaurants en winkel zijn in het dorpje Bengel, ca. 1 kilometer lopen.

In Alf, zo’n 10 km van het Klooster zijn meerdere restaurants en winkeltjes.

Meereizende partner, wanneer je partner het gezellig vindt om mee te komen is dat natuurlijk mogelijk, hij/zij betaalt hetzelfde voor de overnachtingen en volpension maar hoeft uiteraard niet 15,00 per dag of 80,00 per week te betalen om bij ons te kijken.

Deelnemers worden uiterlijk 4 weken voor de workshop geïnformeerd over het in te studeren repertoire voor de groepslessen.

Bij aanmelding wordt het eerste deel van het cursusgeld, zijnde 100,00 overgemaakt op rekening 3155151, het restant moet voor aanvang van de cursus zijn voldaan of cash worden afgerekend bij aankomst.

Aanmelding schriftelijk.

Emailadres: w.goetjes@telfort.nl .