Graag vragen we jullie aandacht voor het operaproject ‘Heksen in de Opera’, dat dit voorjaar van start gaat.

Wat

Een samengesteld programma uit opera’s van verschillende componisten, met als gezamenlijk thema Heksen. Er is een verbindende verhaallijn waarin heldinnen en helden avonturen beleven, verliefd worden, in het verderf gestort worden, geheel volgens aloude operatraditie. Er ligt nu een basisprogramma klaar, waarin de heksen uit o.a. Hänsl und Gretl, uit Dido, uit Un Ballo in Maschera en de duivels van Gounod en van von Weber, allen het leven zuur maken van zoetgevooisde heldinnen als Rusalka (Dvorak) en Amelia (Verdi). Afgesloten wordt met het Hojotoho uit Brünhilde.

Er zijn rollen voor alle stemsoorten; het programma wordt aangepast aan de aangemelde deelnemers.

Voor wie

Gevorderde zangers

Hoe

Een serie workshops, met afwisselend aandacht voor muzikale coaching en afwerking, en theatrale invulling (regie). Iedere deelnemer studeert zelfstandig de eigen rol in; bij de eerste repetitie kan men de eigen rol minstens van blad zingen. Het project wordt afgesloten met ten minste twee voorstellingen

Door wie

Onafhankelijke productie, initiatief Marianne Oelers en Barbara Ton (deelnemers)

Muzikale leiding en regie

Wiebke Göetjes, internationaal operazangeres, operacoach en zangdocente (zie )

Begeleiding

Bij iedere workshop is een pianist aanwezig

Waar

De repetities zijn in Utrecht

Wanneer

1e serie workshops maart – juni 2010: instuderen, regie in de grondverf zetten

2e serie workshops september – oktober 2010: artistieke verdieping en afwerking

Repetitieschema

Er kan hier en daar nog wat veranderen, nav beschikbaarheid repetitieruimte, idem pianist, verhindering van teveel deelnemers etc. Maar dit schema zal de werkelijkheid dicht benaderen, schatten wij in.

We mikken op de zondagen (15.00 tot 18.00) behalve feestdagen en schoolvakanties; dan kom je uit op:

Voor de zomer tien repetities:

7 - 14 - 28 mrt

april 11 - 18 - 25

mei 9 - 30

juni 6 - 13

Na de zomer zes repetities:

sept 12 - 19 - 26

oktober 3 -10 - 24 generale repetitie

31 oktober Halloween

november uitvoeringen

Een inplanning van de repetities – wanneer worden welke stukken gerepeteerd, wanneer worden welke zangers verwacht – is uiteraard nog niet klaar. Dat wordt gemaakt als het programma definitief vastgesteld wordt. Verwacht dit begin februari, minstens voor de eerste repetitie-weken.

Voorstellingen

Halloween (zondag 31 okt) en nov 2010

Rollen

Voor iedere stemsoort zijn voldoende rollen te creëren (met als grens de lengte van de voorstelling). Uitgangspunt is een dubbele bezetting van elke rol.

Kosten

Mede afhankelijk van het aantal deelnemers. Streven is een aanvangsbedrag van 100 euro, waarna een bedrag per maand van ca. 30 euro, te betalen over de maanden feb t/m juni en sep t/m okt.

Project ‘in eigen beheer’

Dit is een project ‘in eigen beheer’; er zit geen organisatie achter die faciliteiten kan leveren en risico’s kan opvangen. Dit project moet daarom door de deelnemers gedragen worden. Vandaar de vraag: als je je wilt aanmelden (van harte welkom!), denk dan vast na waar je een bijdrage zou kunnen leveren aan een goed verloop van het project: organisatorisch of artistiek (decors, kostuums), of in coördinatie en beheer (ook bijvoorbeeld financieel), of in de PR, of anderszins.

Aanmelden of verdere informatie

We willen het repertoire in januari definitief vaststellen, zodat we in februari onze rollen kunnen leren en eind februari kunnen beginnen. Dus wacht niet te lang met aanmelden.

Als je meer wilt weten ben ik (Barbara Ton) bereikbaar via b.ton@ziggo.nl of via 030 - 298 07 98.

Met vriendelijke groet,

Barbara Ton

Marianne Oelers